divendres, 25 d’abril del 2008

Presentació de Cienciaddicció

Cienciaddicció és el títol del cicle de xerrades de divulgació científica que farem els mesos de maig i juny a la sala de conferències de Can Mas Bagà a Llinars del Vallès. És una aposta arriscada que neix amb l'objectiu d'acostar la ciència a la societat i fomentar-ne el seu esperit crític.

Cienciaddicció vol ser un conte que explica la successió d'esdeveniments des de l'inici de l'univers en el Big Bang, fins a l'aparició de la vida a la Terra, i més especialment, l'aparició de l'espècie humana i la seva consciència. Un conte explicat per aquesta humanitat que ha descobert la seva història com si la natura i l'univers es miressin a si mateixos en un mirall. Cienciaddicció vol tornar a posar dretes les clàssiques preguntes de la filosofia: d'on venim?, on anem?, quins són els límits de la ciència? on queden la moral i la ètica?

Per aconseguir-ho comptarem amb 5 xerrades que, d'una manera pedagògica, atractiva i divertida, ens portaran navegant per aquest mar del coneixement. Cadascuna serà consistent en sí mateixa, però alhora tindrà un paper clau dins del cicle global.
  1. Quan i on? Espai i temps a l'univers (9 maig, 20h).
  2. El món subatòmic, atzar i determinisme (16 maig, 21h).
  3. Introducció, nus i desenllaç. La història de l'univers (23 maig, 20h).
  4. L'origen de la vida. Casual o inevitable? (30 maig, 20h).
  5. Fins a on arriben les respostes? Ciència i filosofia (6 juny, 20h).
Paral·lelament, aquest bloc serà un punt de trobada on tot està per fer i tot és possible. Aquí ens trobarem per fer comentaris de cada xerrada, s'hi penjaran les presentacions, es podran fer preguntes als ponents, hi haurà informació addicional, etc.

Així doncs, ara que ja coneixeu cienciaddicció, només falta que ella us conegui a vosaltres: veniu, entreu i participeu.